Photobucket

Followers

Sunday, October 17, 2010

Proton Inspira terinspirasi oleh LancerDengan Ng Tony

ATAS gambar di atas menunjukkan sneak preview dari sebuah sedan Proton all-baru, Inspira empat pintu menengah.

Jika anda berfikir anda cari di Mitsubishi Lancer, anda tidak salah.

The Inspira dikembangkan dari Mitsubishi Lancer dan adalah buah dari hubungan Proton dengan Mitsubishi Motors. Ini akan menggantikan sedan Proton Waja.

Akan ada dua pilihan mesin - Mitsubishi 1.8-liter atau mesin-2.0 liter. Sebuah tempat CVT dengan enam roda gigi virtual atau manual lima kelajuan boleh dipilih dengan variasi 1-8 liter. Kisaran 2.0-liter-puncak akan mendapatkan tempat CVT yang sama juga.

Jelas kolaborasi itu manfaat Proton.

Managing Director Proton Datuk Syed Group Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir berkata kepada Bernama bahawa kerjasama membantu Proton menjimatkan banyak dana dan waktu.

Dia mengatakan hubungan itu, "Ini lebih murah dari titik pandang syarikat." Mengembangkan sebuah kereta baru akan kos hingga RM700million (S $ 295.000.000), beliau menambah.

Dengan harga bermula daripada RM79, 888, yang Inspira akan datang dengan baik mesin Mitsubishi 1.8 atau 2.0-liter. Anda boleh memilih untuk menyambungkannya dengan manual lima kelajuan atau enam kelajuan penghantaran terus menerus pembolehubah.
Agaknya hanya variasi 2.0-liter juga akan mendapatkan sistem inovasi kawalan elektronik kenderaan.

Ciri-ciri lain pelanggan boleh mendapatkan dari termasuk cruise auto, cahaya automatik dan sensor hujan, selamat datang dan datang sistem rumah cahaya, iklim kawalan untuk kedua-dua penghuni depan dan belakang, dan semua bulat-airbag untuk keselamatan penumpang.

Proton bertujuan untuk menjual 1,600 unit dari Inspira sebulan.

'Pasar untuk kereta C-segmen adalah sekitar 5,000-6,000 unit pada bulan. Jadi, kita melihat 1,600 sebulan, kerana itu adalah nilai untuk wang, "kata Syed Zainal.

Ia juga menambah bahawa ada rancangan untuk eksport Inspira.

Kadar bermula daripada RM79, 888.

Artikel ini telah diupdate dengan foto-foto dari Mitsubishi Lancer.

tonyng@sph.com.sg

No comments:

Post a Comment