Photobucket

Followers

Saturday, October 16, 2010

Proton Inspira dilancarkan

Proton Holdings Bhd telah melancarkan sebuah semua baru menengah Sedan empat pintu, "Inspira", dengan harga bermula daripada RM79, 888 dan bukan model pengganti untuk Waja.
"Waja sedang dihentikan. Ini bukan penggantinya," Kumpulan Managing Director, Datuk Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir berkata pada pelancaran perisian edisi terbaru dari keluarga Proton di Shah Alam.
Dia mengatakan model baru dengan jelas menunjukkan banyak cara untuk keluar dengan kereta yang baik dan hasil dari Proton hubungan jangka panjang dengan Mitsubishi Motors Corporation (MMC).


Kerjasama dengan MMC untuk datang dengan Inspira dihidupkan Proton untuk menyimpan banyak dana dan waktu, katanya.

"Lebih murah dari titik pandang syarikat," katanya, menambah bahawa hal itu akan kos hingga RM700 juta untuk membangunkan sebuah kereta yang sama sekali baru.
"Ini win-win kolaborasi Proton dan MMC," katanya.

Tempahan bermula hari ini dengan bayaran minimum RM1, 000.Mereka yang menempah kereta dari hari ini hingga 15 November akan mendapatkan perkhidmatan dua tahun pertama percuma atau 50.000 km.
Pakej perkhidmatan termasuk kos tenaga kerja percuma dan bahagian perkhidmatan bernilai RM1, 658 di total kereta yang akan dilancarkan pada Nov 10,.
Proton menawarkan terus menerus variable transmission (CVT) dengan cerdas dan inovasi kenderaan sistem kawalan elektronik (INVECS-III) dalam sebuah variasi dari Inspira.

Di antara ciri-ciri praktikal pelanggan boleh mendapatkan dari termasuk cruise auto, cahaya automatik dan sensor hujan, selamat datang dan datang sistem rumah cahaya, sistem Pengkondisian udara secara automatik dengan sistem iklim kawalan untuk kedua-dua penghuni depan dan belakang, dan airbag bulat semua untuk keselamatan penumpang.

Proton bertujuan untuk menjual 1,600 unit dari Inspira sebulan.
Inspira datang dalam empat warna - Putih, Hitam, Silver dan Merah.
Sumber: BernamaDiterbitkan 14 Oktober 2010

No comments:

Post a Comment